Pijngebieden overzicht

Hoofd

Klachten aan het hoofd kunnen o.a. zijn: hoofdpijn, migraine, duizeligheid, oorpijn, burn-out en stress.

Nek / Schouder

Klachten die voorkomen in deze regio zijn: nekpijn, een stijve nek, een versleten nek (artrose), schouderpijn, slijmbeursontsteking en een beperking in de beweging van de arm.

Buik

Veel voorkomende klachten zijn: stoelgang problemen, een opgeblazen gevoel en menstruatie problemen. Maar ook onverklaarbare buikpijn en PDS (prikkelbare darm syndroom).

De rug

Rugklachten die wij het meest zien zijn: aspecifieke rugklachten (oorzaak onbekend), spit, hernia. Uitstraling in de benen, krachtsverlies van benen/voeten en pijnlijke of vermoeide benen kunnen hun oorzaak hebben in de lage rug.

Elleboog en Pols

Trauma’s in dit gebied zoals een breuk, verstuiking en overstrekking van het ellebooggewricht. Denk ook aan het Carpaal tunnelsyndroom in de pols en artrose van de diverse gewrichten van de hand en vingers.

Heup / Knie / Voet

Klachten in deze gebieden zijn vaak sport gerelateerd: een voetballer die door zijn enkel gaat of een marathonloper die problemen met zijn heup krijgt. Slijtage in deze gebieden is zeker bij de ouder wordende mens veel voorkomend.

Mocht u klachten ervaren in één van de bovenstaande regio’s maar uw klacht staat niet als zodanig beschreven, neem dan contact met ons op zodat we dit met u kunnen bespreken. In onze praktijk bestaat de mogelijkheid tot het maken van een 15 minuten consult. Hierin maken we kennis en kunnen wij beoordelen of uw probleem iets is waar wij u bij kunnen helpen. Dit consult is uiteraard gratis.

Baby's

SSpeciale aandacht gaat in onze praktijk uit naar de behandeling van klachten bij baby’s, want het is zowel voor de baby als voor de ouders vervelend om te moeten ervaren als het kindje pijn en problemen heeft. Een veel voorkomende klacht is overmatig en ontroostbaar huilen. Het is van belang op zoek te gaan naar de oorzaak van dit huilen. Zijn het darmkrampjes, is het overprikkeling of heeft de baby last van maagzuur. Ook reflux, het uitspugen van voeding, kan leiden tot overmatig huilen omdat de slokdarm overprikkeld kan raken. Niet alleen de soort voeding kan hierbij een oorzaak zijn, ook een slecht functionerende maag of obstructies van de zenuwen kunnen leiden tot reflux. Met zachte en rustige handgrepen herstellen wij de problemen bij uw kind. Adviezen met betrekking tot o.a. de voeding, zijn ook onderdeel van de behandeling om te komen tot een snel herstel van de klachten van uw baby.

"We look at de body in health as meaning perfection and harmony, not in one part, but in de whole."

A.T. Still M.D (founder of osteopathy)